Friday 11 October 2013

Biskut Bunga Cina

Assalamualaikum.....
Satu lagi resepi biskut aku..biskut nie aku bagi nama Biskut Bunga Cina,
kenapa bunga cina?? nape tak bunga chinese?? hihi..takde lah main2 je..bunga cina tu bunga cina la orang tua dulu2 panggil..
kalau kat kampung aku bunga cina tu banyak tanam kat atas kubur! Bunga
dia wangiiiiiii jer, color putih :) tapi biskut yang aku nak share ngan korang 
nie bukan color putih tau tapi coklet hihi...kalau color putih kang takut 
seram plak orang nak makan!

                                    Bahan2 - marjerin, gula ising, telur, esen vanila,
                                                    tepung gandum, tepung kastard, tepung 
                                                    jagung, serbuk koko dan manik hiasan.

Uli semua bahan2 kat atas tu tadi pastu asingkan jadi 2 doh macam nie,
satu doh tadi aku dah tambah serbuk koko, yang kuning tu aku
nak buat topping dia so asingkan sikit je..

Masukkan tepung dalam acuan pastu acu terus atas dulang..

 Ambil acuan bentuk lain masukkan doh yang kita dah asingkan
color kuning tadi, pastu kita tambah kat atas dia macam nie...


Ambik manik hiasan pastu kita letak kat atas biskut tadi..kalau korang
nak letak coklet cip pun boleh! :)

 Haa..nie la hasilnya....! dah siap n dah boleh makan! :)

Thanks for reading this entry!

No comments:

Post a Comment